Откажете захарта, възможно е с тези съвети

Премахването ѝ от диетата ще подобри здравословното ви състояние

22.01.2023 | 21:15 Редактор: Вяра Димова
Откажете захарта, възможно е с тези съвети

Много голям брой хора в световен мащаб консумират добавена захар в излишни количества. Повечето от тях знаят, че захарта води до наднормено тегло, затлъстяване и диабет, но не си дават сметка доколко още здравословни проблеми може да доведе тя. 

Премахването или драстичното ограничаване на захарта от диетата може значително да подобри здравословното състояние и да намали риска от тези заболявания. Като допълнение спирането на консумацията на захар подобрява и състоянието на кожата, намалява възпаленията в нея и появата на бръчки.

Важно е да се прави разграничение между изкуствените, добавените и естествените захари. Натуралните захари идват от въглехидратни храни, срещащи се в природата.

Как да премахнете захарите от диетата си само за 3 седмици и да свикнете с тази промяна?

Като за начало през първата седмица от прочистването ви от захарите и отказването от тях можете да започнете с премахването на сладките, газираните напитки, соковете, сиропите, нектарите, енергийните напитки. Всички те съдържат огромни количества добавени захари, за които може и да не си давате сметка. Много хора се предпазват от сладки храни, но забравят за сладките напитки.

Имайте резервен план

Когато ви се дояде нещо сладко е добре да имате резервен план, който да ви спаси. Носете в чантата си банан, ядки или протеиново блокче, с което да излъжете глада за сладко.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay