Facebook фолклорът определи Нинова с розите за фаворит в романтично риалити

Отвъд шегите Арман Бабикян видя стратегия на Радев

16.01.2023 | 19:00 Редактор: Елеонора Танева

Вълна от реакции в социалните мрежи предизвика огромният букет с червени рози, който президентът Румен Радев даде на Корнелия Нинова, а тя му се отблагодари с кутия популярни шоколадови бонбони. Поводът е рожденият ѝ ден. Размяната на любезности стана повод за доста шеги. 

"Като изключим куртоазията и официалностите около честването на рожден ден вместо връчването на мандат, изключително целенасочена политика на държавния глава", коментира Арман Бабикян. 

Пътят към вземането на третия мандат се оказа предизвестен за БСП. Корнелия Нинова влезе в президентството с гордо вдигната глава и излезе с букет рози. Зад това обаче се крие желанието на президента да покаже за пореден път провала на левицата, смята политическият пиар Арман Бабикян. 

"Неприятелският огън ще продължи. Това са церемониални жестове, които нямат общо с действителността", заяви Бабикян. 

"Мерси за мандата", е изводът от днешния политически ден, според някои. От партия "Възраждане" също обръщат внимание на този детайл. "За "Мерси", не ме търси!", лаконично заявиха от партията.

В социалните мрежи потребителите приеха присърце размяната на любезности. Някои дори припознаха в лицето на Корнелия Нинова фаворитка за спечелването на романтично риалити, в което победителката си тръгва с роза.  

"Наближава месеца на любовта, а ти се чудиш какво да ѝ подариш? За най-сладката мандатоносителка", гласи един от коментарите. "Другарко, целувам ви ръка!", "Мандат за мен? О, мило, глезиш ме...", пишат други хора в социалните мрежи.
 
Отвъд шегите Бабикян вижда стратегия.  "Колкото Румен Радев иска да разбие БСП, за да вземе лявото пространство за себе си, точно толкова Бойко Борисов има желание да разбие дясното пространство. И затова винаги би връчил горещия картоф в ръцете на Христо Иванов. И двамата са изключително последователни", убеден е Бабикян. 

А след като си тръгна от Дондуков 2, Нинова се похвали със снимка с още десетки подарени ѝ букети.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС