Представителката ни на "Мис Вселена" заложи на фолклорните мотиви, но не блесна с английски език

Въпреки санкциите, наложени ѝ заради войната в Украйна, Русия също имаше своя представителка на подиума

16.01.2023 | 18:00 Редактор: Петя Кръстева

Американка е новата Мис Вселена 2023. Ар Бони Гейбриъл дължи екзотичната си красота на баща си - филипинец. Едно от най-престижните събития в света на шоубизнеса - "Мис Вселена 2023", ще бъде запомнено и с костюмите на участничките, които провокираха стотици коментари. 

Представителката на България - 26-годишната Кристина Пламенова, също направи впечатление на международния подиум. Тя бе облечена в народна носия и държеше букет от български рози. Не толкова впечатляващи обаче се оказаха уменията ѝ да говори на английски език, които се проявиха, когато трябваше да отговори на въпроса "Защо трябва тя да стане следващата Мис Вселена". 

Носителката на приза излезе в тежък метален костюм, носейки луна на главата си. Обвита в знамето на Съединените американски щати. Украинката Виктория Апанасенко пък се яви в истинско произведение на изкуството - златна броня, бяла рокля и пищни криле с краски в синьо и жълто, които плениха публиката. 

По думи на Виктория той е олицетворение на вътрешната сила на украинския народ. Костюмът, с който дебютира, се казва "Воин на светлината" и ще бъде продаден на благотворителен търг. 

Въпреки санкциите, наложени ѝ заради войната, която започна в Украйна, Русия също имаше своя представителка в конкурса. Костюмът, с който дебютира Анна Линикова, се казва ,"Короната на Руската империя". 

Други участнички, които направиха впечатление в конкурса, са представителката на Салвадор - първата държава в света, която приема биткойн като законно платежно средство . Красавицата излезе на подиума, облечена като биткойн. 

В дългоочакваното 71-во издание на конкурса взеха участие близо 90 жени от цял свят. 

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.