Как да накараме мъжа да се отнася с нас като с кралица?

Това, което даваме като отношение, се връща към нас със същата сила

07.01.2023 | 06:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Как да накараме мъжа да се отнася с нас като с кралица?

Когато сме във връзка, често пъти имаме усещането, че може би ние сме виновни за определени негативни аспекти от нея. Ако често спорим и не стигаме до консенсус, тогава започваме да се чудим дали ние не грешим в отношението си към мъжа и дали някъде по пътя не сме дали погрешни сигнали и не сме били напълно разбрани.

Ако се допитаме до нашите майки и баби, те биха казали: "Мъжът е, както го научиш". Можем ли тогава да "превъзпитаме" нашите избраници и да ги накараме да се отнасят с нас като с кралици?

Ако искате да бъдете уважавана, уважавайте

Това, което даваме като отношение, се връща към нас със същата сила. Затова се замислете уважавате ли достатъчно вашия партньор. Ако често пъти го хулите или пък постоянно сте недоволна от постъпките му, може би тези сигнали достигат до него и на някакво ниво той се старае да ви отвърне със същото. Стабилната връзка се гради на взаимно уважение.

Не мислете, че само вие заслужавате такова. Ако искате мъжът да се отнася с вас като с кралица, нека той бъде вашият крал. Ако усетите, че той има нужда от малко пространство – дайте му го. Ако направи мил жест, не пропускайте да му благодарите. Същото се отнася и до домакинската работа. Покажете му, че оценявате помощта му, за да получите още повече от нея.

Споделете с него ако усещате, че нещо не е наред

Мъжете често имат проблеми с разбирането на женските намеци. Понякога те са абсолютно недостатъчни и вместо тях по-добре е да споделим какво ни притеснява като зрели хора. Не правете грешката да се изживявате като мъченица или пък робот. Ако домакинската работа ви идва в повече – кажете го със спокоен тон. Не подхождайте емоционално и не чакайте да стане прекалено късно.

Ако това се случи, рискувате да кажете неща, които не мислите съвсем, или пък да използвате прекалено груби думи. А когато чуят по-висок тон, мъжете имат способността да "изключват звука" и често пъти до тях не достига и половината от това, което сте казали. Успешната комуникация е в основата на една успешна връзка.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 1
Гтцтгтгтгт
преди 1 година