Кои личности са по-склонни да изневеряват?

В началото на връзката преминаваме през период на опознаване

26.12.2022 | 21:26 Редактор: Петя Кръстева
Кои личности са по-склонни да изневеряват?

Когато започваме нови любовни отношения, няма как да знаем дали евентуалният ни нов партньор няма да ни изневери. Въпреки това имаме период на опознаване. Той е постоянен - опознаваме се непрекъснато, без значение от колко време сме заедно. Както ние даваме определени знаци чрез поведението и типа си личност, така и отсрещната страна ни подава сигнали за малка част от това, което ни очаква в една връзка. Хората с определени типове личности са по-склонни да бъдат изневеряващи.


Нарцистична личност

Нарцисизмът не е лесен за дефиниране и може да не бъде забелязан лесно, особено в началото на любовните взаимоотношения, когато сме пленени от емоции. Нарцистичните типове личности определено не са подходящи за сериозни взаимоотношения. Te се отличаваt с егоизъм, самовглъбяване, липса на емпатия, действа манипулативно.

Флиртуваща личност

Да бъдеш внимателен, учтив и чаровен е едно, но упоритото флиртуване може да бъде силен индикатор за бъдеща изневяра. Хората, които флиртуват много, обичат да дават и получават внимание, понякога за сметка на чувствата на партньора си. Лошото е, че приемат това за абсолютно нормално.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay