fallback

Как да приготвим постна питка?

Твърде многото сода променя цвета и придава горчивина

24.12.2022 | 09:58 Автор: Тодор Петров

Постна питка е първото нещо, за което трябва да помислите за празничната трапеза на Бъдни вечер.

Обикновено постната питка става твърда като камък и не може да бухне достатъчно. Вкусът пък е друг проблем, защото твърде многото сода променя цвета и придава горчивина.

Ето и какви продукти са ви необходими:

3 с. л. олио; 400 мл хладка вода; 700 г брашно; 1 пакетче бакпулвер; 1 ч. л. сода бикарбонат; 1 ч. л. сол; 2 с. л. оцет.

Вземете подходящ съд и с помощта на сито пресейте брашното. По този начин ще имате по-пухкава питка накрая.

В малка чашка смесете содата бикарбонат и оцета. Това е един от ключовете към изпичането на чудесна содена питка. След това изсипете шупналата смес към брашното, като добавите хладката вода и олиото. За предпочитане е да направите кладенче в средата, така ще ви е по-лесно.

Започнете да месите тестото с ръце, докато получи балончета. Оформете на топка, намажете го с малко олио и оставете настрани. Може да го покриете с кърпа и да изчакате около 15 минути, за да се вдигне леко.

Четете повече в tialoto.bg  

fallback
Още от Любопитно
fallback