Как да изберем подходящ килим за дневната?

Тъканите са от ключово значение

21.12.2022 | 16:48 Редактор: Елеонора Танева
Как да изберем подходящ килим за дневната?

Обикновено се отделя голямо внимание на интериора в дневната, защото тя е най-използваното помещение от семейството. Мебелите трябва да са подбрани с много вкус и да бъдат достатъчно функционални. Към тях трябва да има и други стилни детайли, които ще оформят цялостната визия на стаята. 

Важно е да разгледате разнообразните, модерни килими за дневна и да откриете подходящ за вашия дом. Това е онзи детайл, който винаги ще се забелязва и ще привлича вниманието. Добре е да помислите по-внимателно преди покупката, тъй като ще стъпвате на него дълго време и трябва да се чувствате комфортно и приятно.

Какви модели има според материала на изработка?

Тъканите, които са използвани за направата на килима за хол са от ключово значение при избора. Различните видове са подходящи за определен стил мебелировка. Трябва да се съобразите с обзавеждането, което сте подбрали за дневната. Помислете и какъв цвят килим ще изберете, за да подхожда на останалите вещи в стаята. Едни от най-предпочитаните материи, от които се произвеждат, са:

  • вълна – добре позната от всички и отличаваща се с висока популярност. Моделите направени от вълна са много издръжливи и най-вече топли. Предпочитани са, защото се поддържат много лесно и при натиск винаги възвръщат формата си;
  • полипропилен – той е синтетична тъкан и се слави с високата си устойчивост на петна. Подобен модел е най-добре да бъде поставен в средата на помещението и върху него да не се разполагат мебели. Тежестта им би могла леко да го деформира и да се наложи подмяна;
  • полиестер – артикулите изработени от него са качествени и се предлагат в най-различни цветови десени. Не задържа петна и се поддържа много лесно;
  • бамбук – този материал не е толкова комфортен като останалите, но продуктите изработени от него се отличават с интересна и оригинална визия.

Когато инвестирате в нов килим, изберете дизайн и материал на изработка, които ви допадат и подхождат на дневната. Правилната комбинация ще направи стаята по уютна и комфортна.

Как да изберем подходящ килим?

Без този важен елемент стаята ще изглежда някак празна и незавършена. Честа грешка е да се избере твърде малък модел, който не е подходящ за размера на помещението. Ето защо, преди покупката, трябва да помислите за всеки аспект и ще имате наистина перфектна дневна. Ще ви предложим няколко идеи за това, как да откриете точния килим:

  • изберете размер спрямо зоната за сядане – първо, добре е да оразмерите пространството, където смятате да разположите артикула. Бихте могли да поставите хартиено тиксо и да измерите по него с по-голяма точност. Днес ще откриете най-различни малки и големи варианти, което ще ви позволи да намерите точния за вашата дневна;
  • разположението трябва да е правилно – разположете го в зоната за сядане, като върху него се поставят креслата и диванът. Според интериорните дизайнери само предните крака на мебелите трябва да са върху него. По този начин ще оформите завършен вид и перфектна композиция между елементите;
  • при малък хол – ако стаята е с ограничено пространство не се притеснявайте, защото може да разположите централно по-малък килим или такъв с кръгла форма. Около него инсталирайте мебелите и така ще го превърнете във фокусна точка;
  • подходящ цвят – когато стените са в светли и неутрални тонове, килимът може да е ярък и открояващ се. В обратния случай може да вземете едноцветен, семпъл модел, който притежава някакъв допълнителен ефект. Такива са модерните рошави видове, които изглеждат изключително луксозно.

Отделете необходимото време, за да изберете правилния вариант, който ще приляга на мебелите в дневната и ще направи интериора по-хармоничен. Ако помещението е натоварено, заложете на модел, направен от здрава и устойчива материя, която се почиства лесно. 

Килимът може да бъде и най-важната част от обзавеждането, ако е качествен с интересен и открояващ се дизайн. В този случай вниманието винаги ще бъде насочено към него. Дневната трябва да бъде не само комфортна, но и достатъчно стилна на външен вид.

Защо да поръчаме от онлайн магазин?

В интернет пространството ще откриете огромно разнообразие от нови и актуални модели. Те се отличават с перфектна изработка, красиви дизайни, интересни форми и различни размери. Този елемент от обзавеждането не бива да бъде пренебрегван, защото неговата роля за красотата на дневната зона е огромна. Ако изберете да поръчате онлайн, ще може да се възползвате от достъпните цени и допълнителните намаления, които предлагат търговците. 

Друго удобство е шансът на спокойствие у дома да обмислите покупката. Ще измерите пространството в дневната, където бихте поставили килима. Така няма как да допуснете грешка и да купите нещо прибързано. Онлайн са представени различни производители и артикулите, които ще откриете са най-модерни към момента.