Използвайте тези трикове, за да се справите с хроничния стрес

Той може да повлияе на теглото и кръвното ни налягане

21.12.2022 | 22:10 Редактор: Петя Кръстева
Използвайте тези трикове, за да се справите с хроничния стрес

Знаете ли, че тялото ни не прави разлика измежду източниците на стрес? Независимо дали стресът идва от действително събитие – като кола, която едва не ви е блъснала или просто мисъл за вероятността да се случи злополука – тялото може да реагира по сходен начин.

В несигурното време, в което живеем, стресът може да окаже огромно въздействие върху нашето здраве и тяло, поради което е важно да бъдем информирани и да се научим как да го управляваме по здравословен начин. Реакцията към него е естествена, ако в момента има реална заплаха.  Хроничният такъв обаче може да окаже отрицателно влияние върху здравето ни, ако не се управлява добре - да повлияе на теглото и кръвното ни налягане.

Фокусирането върху намаляването на стреса и подобряването на нашето здраве може да бъде постигнато с няколко прости практики.


 
Почивка

Първо, осигурете си достатъчно сън! Сънят е от съществено значение и изключително полезен за успокояване реакцията на стрес.

Техники  за релаксация

Ключът е дълбокото целенасочено дишане – независимо дали се прави чрез упражнения за медитация, или докато правите йога.

Четете повече на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay