Домашни маски за лице, които да хидратират кожата ни

Твърде сухата кожа изисква дълбока грижа, която да ѝ придаде необходимото овлажняване и ревитализация

17.12.2022 | 18:22 Редактор: Ирена Бакърджиева
Домашни маски за лице, които да хидратират кожата ни

Краставица

Краставицата е отлично средство за хидратация на кожата. Тя е богата на витамини и съдържа високо количество вода, поради което доставя необходимото овлажняване на кожата. Тази домашна хидратираща маска е подходяща за нормална до смесена кожа. При наличие на зачервяване и дразнене, тази маска помага за успокояване и възстановяване на кожата.

За целта е необходимо да се обели една краставица и след това да се намачка до постигане на кремообразна смес. Преди това може да се оставят две парчета от краставицата, които да се поставят върху очите - така ще се осигури грижа за околоочния контур и ще се намалят торбичките под очите. След добиването на гладка и течна смес, маската се нанася върху лицето на тънки слоеве. Оставя се да подейства за 15 минути, след което се отмива с хладка вода.

Авокадо и банан

Твърде сухата кожа изисква дълбока грижа, която да ѝ придаде необходимото овлажняване и ревитализация. За ефективно подхранване на кожата са подходящи авокадото и бананът. Те са богати на витамини и мастни киселини, подхранват кожата и подсилват хидролипидния слой, което допринася за повече мекота и еластичност на кожата. 

За да приготвим такава домашна маска са необходими авокадо и банан, които трябва да бъдат обелени и намачкани до добиване на плътна кремообразна консистенция. Към сместа може да се добави 1 чаена лъжица мед, за да се осигури още по-добра хидратация и подхранване на кожата. Маската се нанася върху лицето на тънки слоеве и се оставя да подейства за 10 минути. След това се отмива с хладка вода.

Зехтин и мед

Раздразнената и изсушената от студа кожа изисква дълбока грижа, която може да се осигури от маската със зехтин и мед. Зехтинът подмладява кожата и изглажда бръчките.

За да приготвим тази маска, е необходимо да се смесят една супена лъжица мед, една чаена лъжица кисело мляко и една чаена лъжица зехтин. Съставките се разбъркват до достигане на хомогенна смес. Маската се нанася върху кожата с пръсти на по-плътни слоеве и се оставя да подейства за 20 минути, след което се отмива.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay