Следвайте тези "ритуали", за да имате блестяща кожа

Не забравяйте да я хидратирате и почиствате редовно

15.12.2022 | 22:45 Редактор: Петя Кръстева
Следвайте тези

Често пъти, за да прикрием недостатъците на кожата, сме склонни да използваме грим. Най-голямата грижа за нея всъщност започва отвътре – с приема на достатъчно вода, чисти храни и напитки. За да блести и отвън, трябва да я хидратираме и почистваме редовно. С настъпването на коледните празници все по-често ни се иска да внесем настроение в забързаното си ежедневие. Предлагаме ви лесен начин да направите това сами, у дома, подарявайки си чудесен спа ритуал, който ще накара кожата ви да заблести.

Омекотете кожата с кокосово масло

Кокосовото масло притежава противовъзпалителни свойства, в състава му влизат ценни антиоксиданти и има безспорни здравословни ползи. Все пак, ако сте алергични към него, за предпочитане е да не го използвате. Aко обаче то все пак действа добре на кожата ви, можете да го употребявате, за да свалите грима си, да омекотите кожата или пък да я подхраните в дълбочина. Проучвания показват, че кокосовото масло може да действа овлажняващо на кожата. Използвайте съвсем малко количество, масажирайте лицето, а след това отмийте с почистващо средство.

Овлажнявайте лицето след измиване

За да се радвате на блестяща, млада и свежа кожа, използвайте продукти, които я овлажняват и същевременно задържат влагата в нея. Не ексфолирайте, ако усещате кожата си суха и не пропускайте да овлажните, ако пък кожата ви е по-скоро мазна. За да подейства още по-добре, нанесете овлажняващия продукт върху кожата, докато е все още мокра.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay