По-млада кожа? Терапията с ампули ще ви помогне

Тя помага и за намаляването на бръчките

03.11.2022 | 16:30 Редактор: Искра Ангелова

Вече изминаха 30 години, откакто учените откриха, че можем да изгладим бръчките покрай очите и челото с инжектирането на една от най-мощните, познати отрови в света - ботулиновият токсин.

За него е известно, че дори само една супена лъжица може да убие милиони хора - толкова силна е отровата му. Въпреки това, козметичната процедура, която използва този токсин премина успешно клиничните изпитания преди повече от 30 години и днес се нарежда сред най-често предпочитаните и прилагани естетични манипулации, чийто ефект е заличаването на бръчки.

"Най-основните грижи, които трябва да полагаме за една здрава кожа, е почистване, трябва да се грижим за нея отвътре с достатъчна хидратация и прием на вода, да не приемаме много захар. Грижата за кожата не минава само отвън, отвътре също трябва да сме доста активни", сподели мениджърът реклама на Laboratorios BABE за България Томислава Ванкова.

Тя е категорична, че всяка кожа, независимо от възрастта, има своите особености.

"Колкото повече напредва във възрастта една кожа, толкова повече тя губи своята еластичност, тя се дехидратира, това е причината и за появата на фините бръчки, по-нататък и по-дълбоки бръчки. Трябва да търсим грижа с активни съставки, които подпомагат и възвръщат естествената хидратация", допълни Ванкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Този богат състав може да се намери в ампулите за лице.

"Когато те се появиха в козметиката - предизвикаха голям фурор. Ампулата е едно чудесно средство, защото тя има в малък обем абсолютно концентрирани активни съставки. Тя може да бъде нанасяна директно на лицето, може да бъде смесвана и с хидратиращ крем", поясни мениджърът реклама на Laboratorios BABE.

От лабораторията предлагат 3 различни ампули, като се препоръчват в зависимост от кожата.

Гледайте целия разговор във видеото.