Близо 100 двойки с 50-годишен брак отново си казаха "да" в Казанлък

Любовта и разбирателството са тайната на дългото брачно съжителство

13.12.2022 | 14:13 Редактор: Петя Кръстева

В Казанлък близо 100 двойки празнуваха половин век съжителство. От общината издирили 480 двойки, регистрирани, че са встъпили в брак през 1972 г. в Казанлък. Част от тях приели да участват в церемонията.

Според двойките любовта и разбирателството са тайната на дългия брак.

"Единият отстъпва и другият отстъпва. Няма идеално семейство - винаги ще има и добри, и лоши моменти, като се правят отстъпки и от единия, и другия", смята Енчо - един от "младоженците".

Лиляна Чипелова добавя: "Трябва да се съобразяваш с всичко и да слушаш".

Ако двойките с половин вековно съжителство бяха 100, то общият брой на внуците е над 300, което е най – голямото богатство. Семействата дадоха и препоръки на младите.

"Младите сега нямат търпение, а то е много важно, защото едно семейство се гради с години и трябва да се имат предвид и традициите на по-възрастните, защото при тях е мъдростта, при тях е опитът, а не бързането. В името на децата е много важно отношението в семейството. Ако младите имат търпение, ще постигнат много и ще създадат щастливи деца", съветва Минка, която също чества 50 години от сватбата си. 

Влизайки в ролята на младоженци, двойките подновиха своите брачни клетви. След 50 години отново разчупиха сватбена пита, както в техния сватбен ден и танцуваха брачен танц.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Pixabay