Как да победим следобедната умора?

Кратката разходка може значително да подобри усещането

12.12.2022 | 23:00 Редактор: Ирена Бакърджиева
Как да победим следобедната умора?

Кратка разходка

Кратката разходка може значително да подобри усещането за следобедна умора. Човек не може да бъде продуктивен непрекъснато, неговите нива на кортизол непрекъснато се променят, което влияе на моментното състояние. Поради тази причина разходката може да бъде от полза в резултат на раздвижването на кръвта, а дори само заради смяната на заобикалящата среда.

Обилна закуска

Когато човек пропуска сутрешната си закуска, не набавя необходимите за тялото вещества, които са от полза за концентрацията, взимането на решения и др. Това също може да бъде причина за преяждане на обяд, което да доведе до повишаване на кръвната захар и последваща умора и глад след няколко часа.

Йога практики

Характерни за йогата са бавните движения и дълбоките вдишвания, които раздвижват кръвта. Освен това тези практики са от полза за освобождаване на събралото се напрежение в тялото.

Консумация на повече вода

При недостатъчен прием на вода процесите в тялото се забавят. Изпиването на чаша вода не само облекчава чувството за умора, като пренася хранителни вещества и кислород до клетките, но също така помага за поддържането на кръвното налягане и сърдечния ритъм под контрол.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay