Храните, които ни засищат и ни помагат за топенето на мазнините

Знаем, че плодовете са важна част от здравословното ни меню

09.11.2022 | 15:37 Редактор: Ваня Кузманова
Храните, които ни засищат и ни помагат за топенето на мазнините

Необходими са ни храни и напитки, които засищат, правят ни по-енергични и спомагат за процеса на топене на мазнините. 

1. Кисело мляко

Натуралното кисело мляко има почти два пъти повече протеин от другите кисели млека. Осигурява ни ситост, полезни бактерии за храносмилателната система. Докато организмът ни преработва протеините, той гори повече калории, за разлика от преработването на въглехидратите. Важно е обаче на дневна база да не прекаляваме с киселото мляко, тъй като лактозата в него омазнява тялото.

2. Киноа

Това е една от най-полезните храни за здравето и чудесна добавка към здравословното меню за топене на излишни килограми. Богата е на фибри, протеини, желязо, цинк, селен и витамин Е. Киноата се готви бързо и лесно, подходяща е за основни ястия, салати и други.

3. Грейпфрут

Знаем, че плодовете са важна част от здравословното ни меню. Въпреки това с консумацията на някои от тях не бива да прекаляваме. От друга страна, грейпфрутите са едни от най-полезните за топенето на излишните килограми. Освен това са богати на фибри, подсилват имунитета и спомагат за детокса на тялото.

4. Круши и ябълки

Крушите и ябълките също са с високо съдържание на вода, както динята и пъпешът. Спомагат за поддържане баланса на кръвната захар и са богати на фибри, които подобряват храносмилането, а добрата перисталтика също е важна за отслабването.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Ще ме прощавате, ама това са най-незасищащтите групи! Най-много засищат естествено мазните храни - мазни риби, мазни меса. Естествената мазнина най-лесно се и обработва от организма. Сигнализирай за неуместен коментар