Храните, които допринасят за изгаряне на мазнини, са богати на активни съставки като антиоксиданти, фибри или дори лимонена киселина.
Патладжан
При готвене патладжанът поема голямо количество мазнини. В тялото патладжанът също улавя мазнините и по този начин насърчава тяхното последващо елиминиране. Този ефект на изгаряне на мазнини е свързан преди всичко с високото му съдържание на диетични фибри и по-специално на пектин, което го прави ценен при отслабване.
Зелен чай - напитка, която стимулира на липидите
Зеленият чай е една от най-ефективните храни за изгаряне на мазнини. В допълнение към високо си съдържание на антиоксиданти и диуретични активни съставки, зеленият чай съдържа катехин. По-конкретно, зеленият чай съдържа епигалокатехин, наричан още EGCG. Тази съставка помага за засилване на метаболизма и значително увеличаване на изгарянето на мазнини.
Лимон - помага на тялото да смила мазнините
Основната активна съставка в лимона е лимонената киселина. В организма лимонената киселина притежава много ползи. Антиоксидантното действие му позволява да стимулира имунната защита и да се бори срещу стареенето на клетките.
За загуба на тегло лимонената киселина също притежава някои ползи.
Лимонената киселина увеличава производството на жлъчка и храносмилателни ензими и по този начин помага за стимулиране на храносмилателната система, улеснява храносмилането, както и повторната употреба и елиминирането на мазнините след метаболизирането им.
Овесени трици - храна, която улавя липидите в тялото
Овесените трици имат две основни предимства за контрол на телесното тегло. Това се дължи на високото съдържание на разтворими диетични фибри. Овесените трици имат мощно засищащо действие. Включването им в начина на хранене позволява по-продължителна ситост, по-добър контрол на апетита и калорийния прием.
Разтворимите фибри улавят жлъчни соли и холестерол в тялото и насърчават тяхното елиминиране чрез стимулиране на чревния транзит.
Ябълки
Подобно на овесените трици, ябълката е ценна храна за изгаряне на мазнини, благодарение на съдържанието на разтворими фибри и по-специално на пектин. В храносмилателната система пектинът участва активно в елиминирането на излишните мазнини чрез стомашно-чревния тракт. Достатъчната консумация на разтворими фибри помага за регулиране на холестерола в кръвта и нивата на кръвната захар.
Повече по темата четете в puls.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Келеши летят с над 300 км/ч на Околовръстния път в София, похвалиха се в нета ВИДЕО
Една жена е загинала, а друга е тежко ранена при стрелба в Хърватия
Нова вълна банди в афиша на новия пловдивски фест Phillgood
Звездата от Mortal Kombat Кари-Хироюки Тагава почина на 75 г.
Минимално инвазивна естетика - с нарастваща тенденция
Жълт кантарион – действие и приложение и лекарствени взаимодействия
Гастропареза след вирусна инфекция
Национално проучване проследява пътя на пациента с рак на белия дроб в България
ЕС отстъпи: Бензиновите и дизеловите двигатели няма да бъдат забранени
Телескопът Hubble е заснел отново междузвездната комета 3I/ATLAS
Проби от въздуха, събрани преди 35 г., разкриват забележима промяна в сезоните
Мощни бури в едното полукълбо генерират перести облаци в другото
Полицията във Варна излезе с мерки за спокойни студентски празници
"Спартак" пусна билетите за мача с "Левски"
Трима се озоваха в арестите във Варна и региона заради наркотици
Арестуваха 33-годишен варненец за кражба
По 4987 евро от БВП се пада на човек от населението
ПП-ДБ внесе вота на недоверие към кабинета „Желязков“
Световна франчайз мрежа за недвижими имоти навлиза в България
Бали обмисля забрана на Airbnb заради свръхтуризма
Кога роботиката ще се срещнe с изкуствения интелект в игрите