Как да се преборим с упоритите мазнини по тялото?

Добре е да започнем да тренираме с тежести

11.10.2022 | 13:07 Редактор: Ваня Кузманова
Как да се преборим с упоритите мазнини по тялото?

Как да свалим упоритите мазнини, без това да доведе до загуба на мускулен тонус? 

Започнете да тренирате с тежести

Това наистина звучи плашещо за повечето дами, тъй като първото, което си помислят, когато отидат във фитнес залата е: "Аз не искам да стана мускулеста". Спокойно, мили дами! Жените, които ние определяме като мускулести, са прекарали дълги години часове наред в залата.

Единственото, което бихте постигнали в един начален етап, е стягане. А кой не иска стегнато тяло? Истината е, че колкото по-голям процент мускули имаме, толкова повече мазнини ще изгаряме в състояние на покой (докато просто си лежим на дивана, без да правим нищо). Така че следващия път, когато отидете на фитнес – не се страхувайте от гиричките.

Спете повече

Всъщност това твърдение се подкрепя от науката! Едно 10-годишно изследване посочва връзката между затлъстяването и недостига на сън (по-малко от 6 часа в денонощие) сред млади жени. Друго проучване твърди, че ако спим само с един час по-малко в денонощие ще свалим килограми доста по-трудно в сравнение с дами, които спят достатъчно. И така – вместо да се чудите какво да направите, за да свалите упоритите мазнини – вечеряйте по-рано, вземете интересна книга и се устремете към спалнята!

Пийте неподсладени напитки

Внимавайте за т. нар. "скрити калории" – много сме слушали за тях, но малко осъзнаваме колко много те могат да затруднят опитите ни за сваляне на килограми. Едно малко кенче безалкохолна напитка ще ни донесе 45-50 г захар, а ако добавим и вафла – това вече се превръща в една малка калорийна бомба! Ако имате възможност – изберете естествено газирана вода, като към нея можете да добавите парченца плодове.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ъ
преди 1 година