Как да намалим стреса на работа?

Добре е да извикаме позитивни мисли в ума си, за да успокоим съзнанието

09.11.2022 | 12:10 Редактор: Ваня Кузманова
Как да намалим стреса на работа?

Невъзможно е да се откъснете от стреса, особено този в работата, но има начини да се научите да го контролирате така, че да не оказва такова огромно влияние върху здравето ви. 

Опознайте тялото си

Обръщайте внимание на всяка частица от тялото си. Седнете спокойно на стола, облегнете се и се отпуснете. Опитайте се да отпускате тялото си от главата до върха на пръстите на краката, като измествате постепенно фокуса си отгоре надолу. Усетете къде чувствате напрежение. Масажирайте леко с кръгови движения, за да намалите напрежението и стреса. Затворете очи и дишайте дълбоко. Извикайте позитивни мисли в ума си, за да успокоите съзнанието си. Това помага за облекчаване на стреса, особено на работа.

Визуализирайте

Визуализирането на това какво искате да ви се случи и какво искате да постигнете е път към избистрянето на концепцията ви, фокусиране, релакс. Когато си представяте какво и как искате да се случи, нагласата ви се променя. Хаотичният подход в работата и ежедневието не води до организираност, а внася още повече стрес. Докато концентрацията и целенасочената мисъл за постигане на баланс е нещото, което успокоява и всъщност намалява стреса.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay