Меган Маркъл: Времето след смъртта на Елизабет II е тежко, но оставаме оптимисти

Настоящата херцогиня на Съсекс се опитва да е по-близка до народа, по примера на Даяна

23.10.2022 | 11:07 Редактор: Искра Ангелова
Меган Маркъл: Времето след смъртта на Елизабет II е тежко, но оставаме оптимисти

Меган Маркъл може би е най-обсъжданата кралска особа, напуснала семейството, след принцеса Даяна. Настоящата херцогиня на Съсекс влиза в двора на покойната кралица Елизабет II през 2018 година с потенциала да бъде новата принцеса на народа, поемайки ролята от майката на съпруга си. Жени се за принц Хари на церемония, наблюдавана по целия свят, която засенчва тази на Уилям и Кейт седем години по-рано.

Дали нарочно или не, Меган Маркъл започва все повече да попада в медийното пространство. Тя се опитва да е по-близка до народа, по примера на Даяна, не се облича по строгия кралски протокол, загърбва някои от важните и дългогодишни традиции, стремейки се да направи монархията една по-модерна и достъпна за обществото институция.

Тази институция обаче проваля Меган. Застава срещу нея и опитите ѝ за модернизация, явно показвайки привързаността си към Кейт Мидълтън. Макар в началото кралица Елизабет да проявява топли чувства към Маркъл, публичните им изяви са значително по-малко от тези на монарха и съпругата на принц Уилям. Меган няма толкова важни роли колкото Мидълтън, а като причина се изтъква, че принц Хари е доста назад в линията за наследяване на трона, докато брат му трябва да се подготвя за бъдещата си роля на крал.

Феновете обаче бяха доволни от факта, че Уилям, Хари, Меган и Кейт са постоянно заедно и са като едно голямо, задружно семейство. Но и това не издържа дълго. Постепенно се зародиха слухове за вътрешни борби между двете съпруги, проблеми по време на сватбата на Маркъл и Хари, като дори се съобщаваше, че една от двете е плакала. Коя точно, все още не е ясно, като и двете посочват себе си.

Раждането на първородния син на семейството - Арчи - не подобри ситуацията. Момченцето пристига на бял свят през май 2019 година, а само шест месеца по-късно родителите му решават да напуснат Великобритания и да се установят в Америка. Ходът беше приет като предателство към короната и отношенията между двете семейства рязко се влошиха.

Въпреки напрежението, Меган и Хари очевидно харесват живота в САЩ, бавно връщайки се към нормалното ежедневие на обикновени работещи родители. Тъй като вече не са служители на короната, те трябваше да си намерят работа, насочвайки се към благотворителни организации и многогодишни сделки с гиганти като Spotify и Netflix. Меган вече има свой подкаст, носещ името Archetypes, където говори с известни дами за стереотипите за жени и как можем да ги премахнем завинаги.

В личния си живот съпрузите също се справят доста добре. Двамата вече се радват на дъщеричка, която носи името на две от най-видните дами в кралския двор - Елизабет и Даяна. Кръстена Лилибет Даяна, момиченцето успя да види прабаба си само няколко месеца преди нейната смърт. То пристигна в Лондон заедно с родителите и брат си по случай платинения юбилей на кралицата, празнуващ нейните 70 години на трона.

За съжаление обаче Елизабет няма да може да види как Лили и Арчи растат, след като почина през септември на 96 години. След официалното преминаване на траурния период, Меган Маркъл даде специално интервю за Variety, в което говори за връзката си с Елизабет, живота в Америка, възможността да се завърне в Холивуд и какво би искала от бъдещето на децата си.

Тази година Маркъл, напук на всичките ѝ критици, ще бъде част от почетените жени в класацията "Силни дами" на Variety, която отбелязва забележителни постижения в развлеченията и медиите през годината. Попада там заради филантропската си дейност и творческата работа, включително създаването на подкаст.

Първоначално интервюто е било насрочено за много по-рано, но смъртта на кралицата осуетява плановете. Меган признава, че не е искала да го прави в момент на траур, защото се е притеснявала, че коментарите ѝ за кралското семейство са щели да изместят фокуса от погребението. Когато е попитана как е преминал периодът на траур, херцогинята изрази огромната си благодарност към всички, които са били съпричастни с болката на цялото кралско семейство. Тя допълни, че принц Хари е бил дълбоко трогнат от постоянните съболезнования, които е получавал навсякъде, където отиде.

"Най-красивото е да гледаме назад към наследството, което баба му остави на света. Определено, говорейки за дами ръководители, тя е най-яркият пример за това. Изпитвам дълбока благодарност, че имах възможността да прекарам време с нея и да я опозная", казва Меган.

Признава, че времето след смъртта на Елизабет е било доста тежко, но Хари е успял да остане оптимист. "Постоянно казва, че най-накрая баба му се е събрала със съпруга си", споделя херцогинята, имайки предвид смъртта на принц Филип през 2021 година.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Той народа май не я признава много, много... Сигнализирай за неуместен коментар