Как да се отървем от прахта у дома?

Всяка домакиня би искала да се отърве веднъж завинаги от фините прашинки, които хвърчат във въздуха

20.10.2022 | 23:00 Редактор: Ирена Бакърджиева
Как да се отървем от прахта у дома?

Със смяната на сезоните и настъпването на есента започваме да прекарваме все повече време в затворени пространства. Пандемията от Ковид-19 наложи нови правила на работа и вече за никого не е учудващо, ако офисът ни се намира в хола или кухнята. А ако се налага и децата да са с нас, тогава забавлението е пълно.

Работейки, няма как да не обърнем внимание на тънкия слой прах, който покрива мебелите, масите, етажерките. Със сигурност всяка домакиня би искала да се отърве веднъж завинаги от фините прашинки, които хвърчат във въздуха. Ако съжителстваме с хора с алергии – тази задача се превръща не просто в досадно задължение, а в част от ежедневието ни.

Какво можем да направим, за да ограничим поне малко появата на домашната прах? Предлагаме ви няколко изпитани метода, за да подобрите качеството си на живот у дома. Ето кои са те:

Чистете поред

Замисляли ли сте се за реда, по който почиствате вкъщи? Това може да се окаже от голямо значение, когато се опитваме да намалим прахта у дома. Например – ако чистите с прахосмукачка пода в хола, а след това продължите да забърсвате осветлението или лавиците – има опасност прахта да попадне на пода и така чистенето му да е било напразно. Когато чистите у дома, винаги започвайте от горе надолу. Нека прахосмукачката и избърсването на прахта остават на последно място. Това е ценен съвет, особено ако целите да намалите образуването на досадните прашинки.

Опитайте се да почиствате ежедневно

Когато говорим за почистването на прах – най-доброто, което можете да направите, е да предотвратите появяването му. Опитайте се да си създадете ежедневна рутина на почистване – така ще се предпазите от натрупването на прекалено много прах.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ВЕЛИЧКО
преди 1 година
Дрън , дрън , дрън ... Що ли не си спестите съветите ! ? Сигнализирай за неуместен коментар