Как да разберем, че сме заобиколени от негативни хора?

Негативността засяга самия начин, по който гледаме на живота си и на всичко около нас

16.10.2022 | 16:47 Редактор: Теодора Патронова
Как да разберем, че сме заобиколени от негативни хора?

Емоционалната енергия е навсякъде около нас. Начинът, по който общуваме и се свързваме с хората, има траен ефект върху живота ни. Дали този ефект е положителен или отрицателен зависи от енергията, с която се обграждаме. 

Когато повечето хора от нашето обкръжение носят негативна енергия, нашата енергия също започва да става отрицателна. Негативността засяга самия начин, по който гледаме на живота си и на всичко около нас. Липсата на положителни мисли и взаимодействия може да причини тревожност, депресия и изолация.

А ето и сигурни признака, че сте заобиколени от негативни хора и че имате силна нужда от по-ведро обкръжение:

Хората около вас са песимисти

Негативните хора обикновено не могат да видят нищо добро в която и да е ситуация. Напротив, на тях все им се струва, че нещата се влошават, дори това да не е така. Те имат усещането, че слънчевият есенен ден ще се превърне в гръмотевична буря и др. В очите на песимиста всичко се развива със знак минус и няма начин да го убедите в противното.

Хората около вас се държат като жертви

Песимистите почти винаги се държат като жертви. Тези хора просто смятат, че са абонирани за лоши събития в живота си и че няма нищо, което да могат да направят, за да променят това. В каквато и ситуация да попаднат, дори ако те са тези, които са я причинили, тези хора смятат, че другите са им виновни. Те обикновено отказват да поемат отговорност за своите действия и смятат, че другите са сгрешили спрямо тях.

Използват ви

Този тип хора ще ви отделят от времето си само когато могат да извлекат нещо от вас. Независимо дали искат да ви използват за пари, транспорт, емоционална подкрепа или дори секс, негативните хора винаги ще се навъртат наоколо само ако имат полза от вас.

Те се оплакват непрекъснато

Негативните хора обикновено обожават да се оплакват. Каквото и да става в живота им, те винаги ще намерят за какво да мрънкат. Те ще се оплакват дори от слънчево изгаряне, ако времето е топло и слънчево. Нищо не е достатъчно добро за тях. Те също така ще се оплакват от аспекти на вашето приятелство или от вашата личност.

Те искат да ви променят

Нищо никога не е достатъчно добро за този тип хора, в това число сте и вие. Те може да не харесват прическата ви или чувството ви за хумор. Или може да не одобряват дрехите ви или начина по който се държите... Този тип хора непрекъснато ще ви правят забележки за вашата личност, хобита, интереси и т. н. и ще се опитат да ви променят.

Те клюкарстват зад гърба ви

Обменът на социална информация невинаги е нещо лошо и невинаги е клюка. Негативните хора обаче си падат по злобните клюки. Ако разберете от някой друг, че ваш приятел ви е обсъждал грубо зад гърба ви, тогава определено махнете този човек от обкръжението си.

Четете повече по темата в tialoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
олеле
преди 1 година
представете си да имате такъв човек, който ги съчетава всички тези качества....малииии! Сигнализирай за неуместен коментар