Как да направим дома си по-уютен - идеи за есенна декорация

Можете да превърнете тиквата във висяща саксия

04.10.2022 | 11:14 Редактор: Искра Ангелова
Как да направим дома си по-уютен - идеи за есенна декорация

Винаги посрещаме есента с лека носталгия - лятото е отминало, времето се променя и това ни натъжава. Но защо трябва да е така? Можем да заменим това си възприятие с друго - по-позитивно.

Сезонът на цветовете може да бъде толкова прекрасен - излезте навън в слънчев ден, разходете се с приятелка, направете си фотосесия в парка, играйте с домашния любимец - позволете на топлината и уюта да се настанят в ума ви! Има ли още нещо, което да направите, за да улесните прехода към есента? Да! Поканете природата у дома чрез няколко лесни идеи за декорация, която можете да направите и сами. Ето ги и тях:

Буркан плашило

Ако имате излишен буркан - вземете малко останала блажна боя от последния ремонт - боядисайте го, а след като изсъхне - нарисувайте уста с маркер, а пък за очи сложете две стари копчета. Малко парче плат ще играе ролята на шапка, а пък няколко пръчки слама ще са коса!

Нощна лампа от тиква

Вземете една красива голяма тиква - издълбайте я и пробийте дупчици по повърхността ѝ. За няколко лева можете да купите LED лампичка, която свети без кабел. Поставете я вътре и се наслаждавайте на меката топлина, която тя разпръсква.

Ваза от тиква

Вземете една тиква и я отрежете на "калпак" - като диня. Издълбайте я, а след това я напълнете с вода. Съберете цветни листа, изсъхнали цветя, слама, треви и др. Поставете вашата ваза в антрето - със сигурност ще предизвикате комплименти!

Есенна картина

Ето още един начин да намерите занимание както за вас, така и за вашето дете - вземете лист хартия (или малка черна дъска) - и нарисувайте есенна картина. Може да е пейзаж или тиква - изберете вие.

Висяща саксия от тиква

Ако имате свободно място на балкона и цветя, които трябва да се пресадят - можете да превърнете тиквата във висяща саксия. Издълбайте я и с помощта на въженца и дюбел закрепете вашата красива саксия!

Декупаж с тиква

Декупажът винаги е забавен! Намерете салфетки или каквато и да е цветна хартия с есенни мотиви - с малко лепило C200 и вода ще превърнете тиквата в шарено попълнение на вашия декор у дома!

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК