Уди Алън слага край на режисьорската си кариера, ще се посвети на писането

По време на плодотворната си кариера той винаги е бил в центъра на спорове и клюки

19.09.2022 | 09:00 Редактор: Ирена Бакърджиева
Уди Алън слага край на режисьорската си кариера, ще се посвети на писането

Уди Алън се отказва от киното. По време на представянето на предстоящия си 50-и филм ексцентричният Уди Алън обяви, че прекратява режисьорската си кариера.

Той каза пред испанския вестник La Vanguardia, че възнамерява да се оттегли от заниманието си да снима филми и да посвети повече време на писането.

Отказът му от режисьорското поприще в Европа се случва в момент, когато подкрепата му в Съединените щати рязко спада, предвид обвиненията в злоупотреба срещу него.

Действието на последния му филм "Wasp 22" се развива в Париж, ще бъде заснет изцяло на френски език и завършен след няколко седмици. Алън описва сюжета на "Wasp 22" като "отровен романтичен трилър".

Той режисира първия си пълнометражен филм "What’s Up, Tiger Lily?" през 1966 година. Почти десетилетие по-късно той заснема хитовия филм "Ани Хол", който го изстрелва в редиците на майсторите зад камерата. Алън е номиниран за 24 награди "Оскар" и печели четири от тях.

По време на плодотворната си кариера той винаги е бил в центъра на спорове и клюки. През 1997 г. се жени за Сун-И Превин - дете на бившата му приятелка Миа Фароу, припомня БГНЕС. Появяват се множество обвинения в сексуално насилие, свързани с децата на Миа Фароу. Твърденията привличат значително медийно внимание, но Алън никога не е бил обвиняван или преследван и винаги е отхвърлял обвиненията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
брамбазък
преди 1 година
Особена личност с много добри филми. Сигнализирай за неуместен коментар