България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новата звезда на сръбското кино Клара Хърванович за живота извън телефона

Младата актриса разказа за новия филм, в който участва

13.09.2022 | 08:18 Редактор: Ирена Бакърджиева

Младата актриса Клара Хърванович е новата звезда на сръбското кино. Филмът "Как се научих да летя" разказва вълнуващата история за една лятна ваканция, изпълнена с много приключения. Режисьор на лентата е Радивое Андрич. Посланието, което той ни отправя със своя филм, е простичко - да не бързаме да пораснем.

"През 2019 г. ме поканиха да участвам в кастинга, в началото бяхме селектирани няколко момичета и през март 2020 г. получих ролята", сподели главната героиня във филма Клара Хърванович в студиото на "България сутрин".

Тя разказа, че героинята ѝ София не е съвсем като другите момичета от големия екран. Тя прави нещата, които и другите правят и в това отношение е мейнстрийм, но нейните интереси не са толкова тесни да се ограничават само до телефона, интернет, приятелките и влюбванията в момчетата. Тя също така чете много и се интересува от образованието си.

"Промени ме и физически, и психически, включително и с това, че видях, че животът е повече от това, което виждаш на един екран. Моята героиня София остава без телефона си за цели 2 седмици и това е урокът, който получава – че животът съществува извън телефона, има и друг живот", коментира Клара пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ работата с режисьора Радивоe Андрич е била фантастична, като че ли е била в някаква книга, защото Радивоe е много мил и я е слушал всеки път, когато е имала идея или съвет. Освен това, според нея, той е страшно забавен.

"Баба ми просто иска да ме вижда достатъчно често и ако може през цялото време да ме храни, иначе не ми дава съвети", отговори Клара на въпроса дали баба ѝ, която също участва във филма, ѝ дава съвети.

Клара добави, че по време на снимките най-трудно за нея е било да се научи да се гмурка, защото е имала само 3 репетиции, в които се е гмуркала с бутилка и е било много трудно да се научи бързо. За сработването с останалите тя посочи, че не е имало проблеми, а е било прекрасно да работят заедно в екип.

"Не обичам да казвам, че съм известна, и не обичам да мисля за себе си като звезда. Колкото до приятелите ми – те просто ще трябва да се научат да живеят с това, защото в крайна сметка те са избрали, а не аз, да са приятели с някого, който е станал звезда", каза още актрисата.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК