Какви са причините да чувстваме есенна тревожност?

Есенната тревожност е тенденцията хората да страдат от безпокойство и лошо настроение

15.09.2022 | 06:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Какви са причините да чувстваме есенна тревожност?

Есенната тревожност или депресия представлява нарастване на безпокойството, което някои хора започват да изпитват през есенните месеци. Експертите смятат, че някои причини за това безпокойство може да се дължат на началото на новата учебна година, края на ваканционния сезон или евентуално съжаление, че човек не е постигнал своите желани цели през лятото.

Тъй като краят на слънчевите и по-дълги дни наближава и есента си проправя път, някои хора се чувстват потиснати. Есенната тревожност е тенденцията хората да страдат от безпокойство и лошо настроение. За разлика от друг вид безпокойство, за есенната тревожност често няма видим външен фактор и има тенденция тя да се повтаря всяка година.

Въпреки че смяната на сезоните може да доведе до промени в настроението и тревожност, есенната тревожност не е официално признато разстройство. Когато дните стават по-къси, нощите по-дълги, времето става все по-студено е нормално да се изпита повече тъга. Въпреки това безпокойството може да се дължи повече на връщането в училище или на работа и повишаване на напрежението за по-добро академично и социално представяне.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК