Как да поддържаме зъбите си здрави?

Не пропускайте ежедневното почистване с конец

09.09.2022 | 12:00 Редактор: Петя Кръстева
Как да поддържаме зъбите си здрави?

За да бъдат здрави и красиви зъбите ни, е важно да полагаме ежедневни грижи за тях. Понякога пренебрегваме препоръките на стоматолога относно това каква дентална вода и каква паста за зъби да ползваме. Има и хора, които отлагат прегледа при зъболекар и лекуването на кариеси с по 1-2 години.

Поддържането на здравето на зъбите е лична отговорност. Живеем във време, което може да ни предложи много добри дентални услуги, чудесни продукти за здрава устна хигиена. От нас остава да следваме някои прости правила за здравето на зъбите. 

Мийте зъбите си поне два пъти на ден, по възможност с електрическа четка или четка за зъби с мек косъм. Четкането трябва да отнеме около 2-3 минути.

Не пропускайте ежедневното почистване с конец. Така ще почистите повърхностите на зъбите ви, които четката за зъби не може да достигне. Така се намалява рискът от образуването на кариеси, заболявания на венците и лош дъх.

На всеки 6 месеца провеждайте профилактични прегледи. Ако се налага да чистите зъбен камък, се консултирайте с вашия зъболекар колко често трябва да се прави това от него.

Пийте поне 2 литра вода на ден. Това ще поддържа тялото ви хидратирано, намалява риска от сухота в устата, което свежда до минимум и възможността от бактерии и лош дъх.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК