Каква е връзката между плача и главоболието?

Една от главните теории, са хормоните на стреса, които се повишават много рязко при силен плач

28.08.2022 | 15:05 Редактор: Ваня Кузманова
Каква е връзката между плача и главоболието?

Главоболието е един от най-често срещаните и понякога наистина мъчителни проблеми, с които се сблъскват много хора в ежедневието си. Главоболие може да се провокира по много и различни причини. Консумация на кофеин, алкохол, силни миризми, стрес, напрежение и безпокойство, преумора на очите са само част от причините, поради които може да се появи главоболие.

Вероятно сте забелязали, че и след плач започва да ви боли главата. Понякога главоболието след такъв емоционален изблик може да е наистина силно, дори пулсиращо. Защо се случва това и каква е връзката между плача и главоболието?

Връзката между главоболието и плача все още е обект на проучване от изследователите. Много експерти посочват различни фактори за причина за поява на главоболие след плач. Една от главните теории, цитирана от popsugar.com, са хормоните на стреса, които се повишават много рязко при силен плач. Високите нива на кортизол водят до главоболие.

Значение има и продължителността и интензитетът на плача. Колкото по-продължителен и тежък е той, толкова по-силно може да е главоболието, което ще го последва.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК