Хранителните комбинации за здрава кожа, които са богати на витамини

Можем да си приготвим смути с горски плодове и бадеми

15.08.2022 | 14:30 Редактор: Ваня Кузманова
Хранителните комбинации за здрава кожа, които са богати на витамини

Ако някой ви попита как се грижите за вашата кожа, какъв ще бъде отговорът ви? Козметиката и козметичните грижи при специалист не са достатъчни, за да  бъдете кожата ни здрава и с добър вид. В основата са и полезните храни, като морски дарове, немазни меса, сладки картофи, цитруси, свежи зеленчуци, авокадо, кисело мляко, зехтин, ядкови тахани, като цяло храни с нисък гликемичен индекс. Комбинациите между здравословните храни са още по-добри за нашата кожа.

Салата от зеле кейл или спанак със слънчогледови семки

Това е чудесна хранителна комбинация от витамини С и Е. Двата витамина са едни от ключовите антиоксиданти за красива кожа, спомагайки за предпазването ѝ от  вредното въздействие на околната среда. 

Също така играят важна роля в синтеза на колаген, който поддържа структурата на кожата. Според някои западни специалисти, витамин С и Е в комбинация са по-ефективни, когато се консумират заедно. 

Смути с горски плодове и бадеми

Отново чудесна комбинация от витамини С и Е. Ядките и семената са богати на витамин Е. Бадемите, както бадемовото масло са едни от най-полезните за кожата ни. От друга страна горските плодове като сини боровинки, къпини, малини, ягоди, изобилстват от витамин С.

Заедно с бадемите са подходяща комбинация за приготвянето на вкусно и здравословно смути, което може да приготвите с обикновено прясно мляко или с ядково, кокосово. За още по-добри ефекти върху кожата може да добавите и малко от полезните семена от чия, които също са богати на мастни киселини.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК