Защо е важно да тренираме всеки ден?

Физическата активност е силно препоръчителна за поддържане на доброто здраве

09.08.2022 | 15:25 Редактор: Теодора Патронова
Защо е важно да тренираме всеки ден?

Чрез поддържането на различен вид физическа активност човек поддържа здравето на своето сърце. При хората, които тренират, е отбелязан два пъти по-нисък риск от появата на сърдечно-съдово заболяване.

Редовните упражнения са от полза за изгарянето на калории, понижаване на кръвното налягане, понижаване на нивата на липопротеините с ниска плътност и повишаване на липопротеините с висока плътност.

Препоръчително е всеки човек да включи различни видове упражнения в своята тренировка. Те могат да бъдат аеробни - кардио, силови или за разтягане и поддържане на гъвкавостта. В началото на всяка тренировка се започва с леки и умерени упражнения, след което се повишава интензитетът на тренировката. Към края отново се завършва с леки и умерени упражнения. Това позволява на мускулите на тялото да се затоплят в началото и отпуснат постепенно при завършване на тренировката.

Независимо от възрастта на човека, физическата активност е силно препоръчителна за поддържане на доброто му здраве. Дори и кратките тренировки могат да бъдат много полезни в това отношение. Препоръчително е човек да извършва поне 150 минути седмично някакъв вид физическа активност с умерена интензивност, като бързо ходене. Това се равнява на около 30 минути на ден, поне пет дни от седмицата.

Четете повече по темата в puls.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК