Стресът причинява по-бързото стареене на имунната ни система

Причините за появата на стрес могат да бъдат най-различни

08.08.2022 | 19:46 Редактор: Ирена Бакърджиева
Стресът причинява по-бързото стареене на имунната ни система

Стресът причинява по-бързо стареене на имунната система на човек. Това разкриват изследователи от Университета на Южна Калифорния.

Причините за появата на стрес могат да бъдат най-различни, например различни травматични събития, напрежение на работното място, отделни случки в ежедневието, дискриминация и много други.

В резултат на появил се стрес, могат да възникнат различни нарушения, както и промени в нормалните функции на човешкия организъм. Имунната система също може да се повлияе от стреса, което да доведе до повишен риск от появата на различни заболявания - онкологични, сърдечносъдови и инфекциозни, като Ковид-19.

С напредването на възрастта на хората, имунната система естествено започва да понижава своята функционалност - състояние, наречено имуноостаряване. В хода на времето имунитетът на човека отслабва и в неговата циркулация са включени твърде малко новоформирани "наивни" бели кръвни клетки, които да реагират на появяващи се патогени.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ВЕЛИЧКО
преди 1 година
Е ... ПРИ МЕНЕ СТРЕСА ТОНИЗИРА ИМУННАТА МИ СИСТЕМА . А ДАЛИ ПРИ МЕНЕ ИМА СТРЕС ? ОЛЕЛЕЕЕ - ИМАМ ЗА ЦЯЛ КИТАЙ ! ЖИВЕЯ НЕ КЪДЕ ДА Е , А В *** ! И НЕЩО ОЩЕ ПО ЛОШО - ЖИВЕЯ ВЪВ ВИДИН ! ТА АКО НЯКОЙ МУ ПОТРЯБВА МАЛКО СТРЕС - НЕКА МИ СЕ ОБАДИ ... ДА ДЕ , АМА АЗ НЕ СЪМ ОТ КАЛИФОРНИЯ И ЗА МЕН ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА НЕ ВАЖАТ ! Сигнализирай за неуместен коментар