Грижа за косата: Какви са ползите от употребата на мед?

Скалпът също страда от парещите слънчеви лъчи

01.08.2022 | 22:48 Редактор: Петя Кръстева
Грижа за косата: Какви са ползите от употребата на мед?

Медът е съставката, която задължително трябва да включите в грижата за вашата грива това лято. Натуралното средство е изключително полезно особено след почивката на море. Тогава косата става суха, губи блясък и става твърде чуплива. Вместо да експериментирате със скъпи продукти, обърнете се към даровете на природата.

Ползвайки мед – под формата на маска, ще промените здравината на своите кичури и ще подобрите състоянието на скалпа, който също страда от парещите лъчи на слънцето. Сред ползите от меда за вашата коса са задържането на влага и укрепването на космените фоликули. 

Медът е най-естественият овлажнител, който задържа влагата за по-дълго. Може да се каже, че действа като естествен балсам, с което овлажнява в дълбочина и така намалява риска от увреждане на косъма.

Ако искате да си направите маска за коса с мед, използвайте ръкавици. Втрийте внимателно продукта с пръсти в корените и покрийте главата с шапка за душ или найлонова торбичка. След около 15-20 минути измийте с хладка вода.

Ако пък имате по-обилен косопад след Ковид-19 или друг здравословен проблем, то разчитайте на натуралното средство. Медът работи перфектно за укрепване на космените фоликули, с което намалява космите по възглавницата сутрин.

Използването на маска с мед върху скалпа веднъж седмично ще ви осигури по-твърда и гъста коса. Все пак не бива да прекалявате повече от два пъти седмично.

Четете повече по темата в tialoto.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК