Малайзия забрани "Тор: Любов и Гръмотевици" заради несъвършени богове и хомосексуалност

Това е вторият филм, получил забрана в страната

29.07.2022 | 11:40 Редактор: Ирена Бакърджиева
Малайзия забрани

Когато "Тор: Любов и гръмотевици" излезе на големия екран, имаше много хора, които го чакаха и искаха да видят как любимият ни Асгард се справя с живота след "Отмъстителите".

Оказва се, че "Тор: Любов и гръмотевици" е забранен в Малайзия, като правителството не го е допуснало до кината.

Според "Variety" най-голямата малайзийска верига за кино GSC е направила съобщение, че няма да го прожектира. Няколко са причините. Като начало, във филма има многобройни споменавания и появявания на други богове, които не са точно съвършени - нещо, което не се харесва на малайзийците. Освен това има препратки към еднополовите бракове, което може да е още по-голяма причина да заемат тази позиция.

И това не е нещо ново за Малайзия, когато става въпрос за забрана на филми, тъй като "Тор: Любов и гръмотевици" дори не е първият филм, който получава забрана тази година. "Светлинна година" също не получи шанс за достиг до кината. За този филм посочената причина беше еднополова целувка между двама герои. Цензурният орган на страната е поискал да се направят промени във филма, за да се премахне това, но от студиото са отказали, пише БГНЕС.

Дори и със забраната в Малайзия, "Тор: Любов и гръмотевици" все още е на чиста печалба в световния боксофис. Той вече е събрал близо 700 млн. долара в световен мащаб, което е добра цифра дори при обявения бюджет от 250 млн. долара.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК