Приемът на кои хранителни вещества ще ни помогне в горещините?

Високите температури могат да доведат до подуване на долните крайници, обрив по шията, главоболие, раздразнителност и слабост

27.07.2022 | 23:30 Редактор: Теодора Патронова
Приемът на кои хранителни вещества ще ни помогне в горещините?

Горещините могат да доведат до проявата на различни симптоми, като подуване на долните крайници, обрив по шията, крампи, главоболие, раздразнителност, летаргия и слабост. В някои случаи може да се стигне и до топлинен удар. Това е състояние, което причинява отпадналост, сухота и топлина на кожата, както и изпотяване заради неспособността на тялото на човек оптимално да регулира високите температури.

Когато човек се изпотява, губи различни соли и минерали, което може да наруши извършването на някои от нормалните функции на тялото. Поради тази причина специалистите препоръчват консумацията на минимум 2 литра вода на ден, както и на сезонни зеленчуци, които да бъдат използвани като източник на енергия и хранителни вещества.

Някои от симптомите на умората могат да бъдат преодолени чрез прием на таурин. Той стимулира сърдечната контракция по време на тренировка, като по този начин подобрява периферната оксигенация и инхибира производството и натрупването на млечна киселина.

В случаите на физическа умора се препоръчва приемът на вещества, които подпомагат нормалната мускулна функция, като витамин D, карнитин, аргинин и магнезий.

Четете повече по темата в puls.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Добре, де, защо витамин Д точно сега, когато най-лесно се набавя по естествен път? Сигнализирай за неуместен коментар