Кои са процедурите за лице, подходящи за лятото?

Комбинираните процедури включват мултиполярна радиочестота, аква пилинг, йонен лифтинг, ултразвук

25.07.2022 | 22:20 Редактор: Ирена Бакърджиева
Кои са процедурите за лице, подходящи за лятото?

Апаратното почистване на лице може да се извърши в няколко стъпки или самостоятелно да се направи само една от тях. Комбинираните процедури включват мултиполярна радиочестота, аква пилинг, йонен лифтинг, ултразвук. Всяка стъпка има ефект, като повлиява различен проблем.

Мултиполярната радиочестотата води до локално загряване на тъканите до температура от около 42-43°C, която е приятна и не предизвиква дискомфорт. С увеличаване притока на кръв настъпва разширяване на кръвоносните съдове . Стимулират се фибробластите, чиято основна функция е производството на колаген. Зоната, която се третира, е лице, може да се включи част от шията и деколтето. Върху кожата се нанася специален крем, който хидратира и осигурява топлопроводимост.

Аквапилинг - съчетава силата на насочена въздушна струя и специфични разтвори, които са съобразени с индивидуалните особености на кожата. Задвижваният от въздуха разтвор отстранява горните слоеве мъртва кожа. Силна вакуумна струя отваря микроканалчетата, за да осигури трансдермално доставяне на хранителни вещества. В зависимост от типа кожа се използват разтвори с различен състав. 

С помощта на ултразвук се извършва пренос на нискомолекулни водно- или мастноразтворими вещества през кожата. Използва се за дълбока хидратация на кожата или като част от терапията при различни дерматози.

Йонната биостимулация - подобрява кръвообращението, стимулира тъканите и мускулите, обмяната на вещества, придава еластичност. Накрайникът се състои от 2 електрода, между които протича репулсивна електрозадвижваща сила. Единична процедура или комбинация от тях могат да се извършват един път седмично или месечно в зависимост от вида кожа.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК