Шер претърпяла три аборта: Крещях от болка

Тя споделя своята история на фона на продължаващите протести в САЩ заради отмяната на закона

23.07.2022 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова
Шер претърпяла три аборта: Крещях от болка

Шер споделя своята история относно аборта на фона на продължаващите протести в САЩ заради отмяната на закона Roe v. Wade, който позволяваше на жените да прекртавят бременността си.

В публикация в Twitter, направена преди няколко дни, Шер разкри, че е претърпяла общо три аборта по време на младостта си, като първият е бил, когато е била едва на 18 години. Пише, че по това време е била сама в къщата, а, когато приятелят ѝ Сони Боно се е прибрал, тя е била на пода и плачела безспирно.

"Когато отидох на лекар, крещях от болка. Дори не спрях да викам в асансьора. Лекарят веднага ме изпрати в операционната. Какво би ми се случило днес?", пише още Шер.

След травмиращите случки, музикалната легенда все пак успява да роди две деца - Чаз Боно, който е от Сони, и Илайджа Блу Алман, който се ражда от брака й с Грег Алман. За съжаление, и двамата бащи вече не са сред живите, като Сони умира през 1998 година на 62, а Алман си отива през 2017 година на 69-годишна възраст.

Личната история на Шер идва на фона на решението на Висшия съдебен съвет да отмени закона Roe v. Wade. Той е приет през 1973 година и даваше правото на жените да направят аборт във всеки един щат. Отмяната, гласувана с 6 на 3 "за" премахва почти 50-годишен прецедент и напълно ще промени пейзажа на репродуктивните права на жените, като дава на отделните щати властта да решават или да забраняват процедурата.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК