13% от децата изпитват тревожност заради токсична връзка между родителите

Важно е родителите да не разрешават проблемите със скандали

11.07.2022 | 12:56 Редактор: Ваня Кузманова
13% от децата изпитват тревожност заради токсична връзка между родителите

Децата също изпитват стрес точно като нас и много често генератор на този стрес сме ние. Според западни изследвания, приблизително 13% от децата изпитват тревожност, защото са в нездравословна среда. Токсичните взаимоотношения между родителите са опасни за настоящия и бъдещ живот на детето.

Неконтролирането на емоциите може да повлияе на физическото здраве на детето. В същото време при родителите, които могат да управляват емоциите си, децата показват по-добри резултати в учебния процес. Ето защо е важно родителите да не разрешават проблемите със скандали, да не намесват децата в тях по никакъв начин. Някои родители използват детето като манипулация за другия, което отново нанася вреди върху него.

Когато има психологическо насилие от партньор, което е унизително или потискащо, има непряко насилие и над детето. Децата стават жертви, особено на по-късен етап от живота си, те ще продължават да се чувстват като жертви в по-сложни житейски промени или ситуации, самосъжалявайки се.

Когато има трудни времена в едно семейство, развод или връзката между родителите е токсична, децата често се чувстват виновни за създалите се кавги и проблеми. Понякога плачейки, викайки, децата се опитват да сдобрят и обединят родителите си.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Важното е като са стигнали дотам да се развеждат, а не да седят заедно уж заради децата, а пък всъщност да им вредят повече. Сигнализирай за неуместен коментар