Балансирано дишане и повече самоувереност - защо трябва да медитираме

В резултат на забързания начин на живот хората много често са под напрежение или изпитват сериозен стрес

08.07.2022 | 20:55 Редактор: Жаклина Иванова
Балансирано дишане и повече самоувереност - защо трябва да медитираме

В резултат на забързания начин на живот хората много често са под напрежение или изпитват сериозен стрес. В тези случаи дори 5-минутната медитация може да бъде от полза за подобряване на емоционалното състояние.

Медитацията може да бъде практикувана по всяко време и във всяка една среда с цел да се подобри емоционалното състояние на човека, както и неговото ежедневие. Медитативните практики са от полза при:

Медитация за балансиране на дишането

5 минути са достатъчни за постигането на баланс в дишането. Осъзнатото, забавено и балансирано дишане са от полза за успокояване на ума и цялостното емоционално състояние на човека. Когато човек се съсредоточи върху естествения поток на дишането и се отпусне, би могъл да отвлече вниманието си от мислите и страховете в заобикалящия го свят.

Медитация за по-добра самоувереност

Много хора изпитват стрес, напрежение и други негативни емоции в ежедневието си, заради работата или личния си живот. Това често води до появата на чувства на несигурност. Кратките медитативни практики, които включват осъзнаване и благодарност към самия себе си, могат значително да подобрят липсата на увереност и да насърчат човека, когато има нужда.

Медитация за справяне със страховете

Страховете често пречат на хората да постигнат вътрешно спокойствие. Медитацията помага на хората да определят къде се крие страхът в тялото им и да го освободят. Чрез задълбочаване в себе си и осъзнаване на емоционалното състояние, човек би могъл да почувства облекчение в рамките на няколко минути.

Четете повече по темата в puls.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК