Всички супи ли са полезни преди лягане?

Най-полезните късни похапвания преди лягане са бананите, бадемите, овесените ядки, портокалите, киселото и прясното мляко

07.07.2022 | 23:30 Редактор: Жаклина Иванова
Всички супи ли са полезни преди лягане?

Вечерята е също толкова важно хранене, колкото закуската и обядът. Изборът на храни, подходящи за вечеря, е от голямо значение, за да бъде последното ви хранене за деня пълноценно и здравословно. Късно преди лягане също може да ви се прияде нещо вкусно.

Обикновено преди да си легнем ни се приисква нещо сладко и апетитно. Но знаем, че шоколадът, тестените сладкиши или чипсът не са най-добрият избор късно вечер. Най-полезните късни похапвания преди лягане са бананите, бадемите, овесените ядки, портокалите, киселото и прясното мляко.

Според Sleep Foundation, цитирана от healthdigest.com, в тези храни се съдържат ценни вещества, стимулиращи съня. Но невинаги ни се прияжда нещо сладко. Може да ни се прииска да похапнем нещо солено и сгряващо преди лягане, например супа.

Всички супи ли са полезни преди лягане?

Според Valley Sleep Center, топлата супа или бульонът преди лягане е прекрасен избор за късно ядене преди сън. Независимо от сезона, топлата супа помага за отпускане на нервната система и предразполагане на тялото към сън.

Тя насърчава усещането за комфорт и релакс. Някои супи са особено подходящи за похапване по това време. Такива са пилешката супа, зеленчуковите крем супи, бульоните. Но не всички супи са еднакво полезни преди лягане.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК