Ретрограден Нептун в Риби: Край на заблудите! Какво ни носи тази енергия?

Интуицията ни ще се засили

29.06.2022 | 23:15 Редактор: Искра Ангелова
Ретрограден Нептун в Риби: Край на заблудите! Какво ни носи тази енергия?

На 28 юни планетата Нептун зае своята ретроградна фаза в знака на Риби. Рибите са воден знак, а елементът вода е свързан с движение по течението, свързването с нашите емоции и позволяването на нашата по-чувствителна страна да блесне.

По време на ретрограден Нептун в Риби интуицията ни ще се засили. Периодът е подходящ за подхранване на нашите творчески проекти, за обмислянето на нови идеи, за вдъхновения от заобикалящия ни свят. Но водната енергия на Рибите може да ни накара да се чувстваме на моменти така, сякаш се опитваме да се задържим на повърхността.

Ретроградният Нептун настъпва ден преди новолунието в Рак на 29 юни и ще ни се наложи да внимаваме как поддържаме баланса си.

Най-добре е сега да се освободим от желанието си да контролираме всичко и да се движим по течението. Заземяването и свързването със земята, която е противоположният елемент на водата, също може да ни бъде от полза.

Ретроградността на Нептун ще продължи до 9 декември 2022, а неговата фина енергия няма да се усеща толкова силно. Една планета винаги е най-мощна в деня, в който се придвижва ретроградно, и в деня, в който отново става директна, така че 28 юли и 9 декември са датите, на които трябва да обърнем внимание.

Планетата Нептун е владетел на водата, духовността, интуицията, творчеството, илюзиите, измамите, мечтите, изкуството, фантазията, забавленията, зависимостите. Когато енергията на Нептун е силна, възможно е да сме по-объркани, защото всичко край нас сякаш е в мъгла. Тогава се потапяме в своя вътрешен свят.

Когато Нептун стане ретрограден, завесата на заблудата се вдига и ние виждаме истината. Ако е имало илюзии и измами, всичко ще се срине и ще бъде разкрито, ще видим неща, които не сме виждали или не сме имали желанието да видим.

В този ретрограден цикъл на Нептун също ще можем да погледнем назад към събитията от края на юни до началото на декември 2021 г., за да видим дали трябва да гледаме на нещата с необходимата доза реализъм. Може да се наложи да свалим розовите си очила и да се изправим пред истината.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК