Специален подарък: Принц Уилям и Кейт с първи портрет като херцог и херцогиня

Художникът Джейми Корет обясни, че е искал да покаже двойката като спокойни, достъпни, елегантни и достойни

25.06.2022 | 10:10 Редактор: Теодора Патронова
Специален подарък: Принц Уилям и Кейт с първи портрет като херцог и херцогиня

Кейт Мидълтън и принц Уилям получиха специален подарък, сдобивайки се с първия си официален общ портрет.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж присъстваха на откриването на рисувания портрет по време на посещение в региона Кеймбриджшър, който е окръг в град Кеймбридж. Двойката получи титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж от кралица Елизабет в деня на сватбата си през април 2011 година.

Уилям и Кейт се отбиха в музея "Фицуилям" в университета Кеймбридж, където разгледаха рисуваното произведение на изкуството, което беше разкрито за първи път пред публиката. То е поръчано през 2021 година от Кеймбриджшърския кралски портретен фонд, който се държи от фондацията Cambridge Community и е предвиден като подарък за региона Кеймбриджшър. Портретът е нарисуван от наградения британски художник Джейми Корет.

"Беше огромна привилегия да бъда избран да нарисувам тази картина. Исках да покажа Техни Кралски Височества по начин, по който те изглеждат едновременно спокойни и достъпни, както и елегантни и достойни", казва Корет. Той допълва, че това е първият портрет на Уилям и Кейт като херцог и херцогиня на Кеймбридж и затова е искал изображението да предизвиква усещане за баланс между обществения и личния им живот.

Четете повече по темата в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК