Тайните записи на принцеса Даяна: Оставя касети на принц Уилям и принц Хари

Тя говори на малкия си касетофон до смъртта си през 1997 година

01.04.2022 | 08:42 Редактор: Искра Ангелова
Тайните записи на принцеса Даяна: Оставя касети на принц Уилям и принц Хари

Никой, който е познавал принцеса Даяна, не може да отрече, че тя е имала страхотна връзка с децата си Уилям и Хари. Докато тъгата ѝ винаги е била видима докато е била в компанията на принц Чарлз и други членове от кралското семейство, то усмивката ѝ не слиза от лицето, когато синовете ѝ са покрай нея. Според теориите на конспирациите, Даяна е искала да вземе със себе си Уилям и Хари след развода ѝ с принц Чарлз и затова е била убита от кралското семейство.

Разбира се, няма доказателства за тези твърдения. Едно обаче е факт - Даяна умира трагично в тунел в Париж на 36 години, преследвана от папараци. Според официалните документи на полицията, причината за катастрофата е висока скорост, развита от шофьора в опит да се избегнат нахалните фотографи. В този момент в колата е бил и Доди Ал-Файед, за когото се е смятало, че ще бъде новият съпруг на Даяна и дори се говореше, че принцесата е бременна с негово дете.

Преди трагичната си преждевременна смърт в Париж, принцесата сякаш е имала предчувствие, че ще умре млада и може би никога няма да успее да срещне бъдещите съпруги на синовете си. Това казва приятел на покойната принцеса на Уелс, който иска да запази анонимността си. Според ОК!, той казва, че на Даяна тази идея ѝ дошла, след като е записала касети за революционната си биография "Даяна: Нейната истинска история", написана от Андрю Мортън и публикувана през 1992 година.

Въпреки че историята ѝ вече е била факт, по това време не се е знаело, че принцесата има пряко участие в нейното написване. Тя обаче продължава да говори на малкия си касетофон до смъртта си през 1997 година. На касетите Даяна предлага майчински съвети и разкрива надеждите си за бъдещето на Уилям, Хари и на съответните им семейства.

"Колкото и невероятно да изглежда, Даяна знаеше, че ще умре млада. Тя беше много настроена към духовния свят и духовните събития. Тя ми каза, че е направила касети за деня, в който няма да бъде наоколо, за да напътства своите момчета", казва приятелят пред ОК!. Даяна е поискала касетите да бъдат дадени в ключови моменти от бъдещето на синовете ѝ.

Според приятеля, по този начин принцесата е искала да продължи да бъде част от живота им, въпреки смъртта си. Дори се пошегувала, че ще бъде като досадна майка от гроба, но идеята ѝ да дава съвети и напътствия ѝ харесвала страшно много. Източникът споделя, че е научил за касетите по време на чай в дома на Даяна в двореца Кенсингтън. Тогава тя току-що приключила със създаването на запис, който е пуснала на госта си, след което е показала и други части от колекцията.

Един от тях е бил за бъдещата съпруга на принц Уилям. Тогава той е едва на 13 или 14 години, когато все още е откривал любовта. "Даяна беше очарована от идеята, че той ще се ожени и един ден ще има свои деца. Тя беше сигурна, че той ще бъде прекрасен съпруг и топъл и грижовен баща, повече отколкото собствения му, който беше доста студен и далечен", казва приятелят на Даяна.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК