Писмата на принцеса Даяна разкриха тайния прякор на кралица Елизабет II

Колекцията се продаде на търг за общо 113 000 долара

25.03.2021 | 13:16 Редактор: Искра Ангелова
Писмата на принцеса Даяна разкриха тайния прякор на кралица Елизабет II

След като бяха скрити в продължение на повече от две десетилетия, тайните писма на принцеса Даяна вече имат нов собственик. Колекцията се продаде на търг за общо 113 хиляди долара.

Писмата са били писани до семейния приятел Роджър Брамбъл и датират от 1990 до 1997 година. Семейство Брамбъл се надява, че колекцията ще покаже различна страна от характера на Даяна и ще докаже, че всъщност принцесата не е била само депресираното и тъжно момиче, което всеки познава. 

Според бившите собственици продажбата на писмата е била изключително важна сега, защото последният сезон на "Короната" показва Даяна само в най-лошите ѝ моменти от живота и създава впечатлението, че тя никога не се е усмихвала.

"Загрижени сме, че съвременните изображения на Даяна могат да се превърнат в определение за нейния характер. Вярваме, че тези писма разкриват, че тя е била забавен, културен и възхитителен човек и широката публика може само да се учи от нея", се казва в изявление на семейство Брамбъл.

Според Marie Claire писмата зачекват няколко теми, включително развода между Даяна и Чарлз, борбата ѝ с психични проблеми и нахалството на медиите. Все пак, сред тях има и писания, които са доста забавни и показват хумористичната страна от характера на принцесата.

В едно от тях, датиращо от 19 октомври 1995 година, Даяна говори за кралица Елизабет II и разкрива прякора си за нея. Най-вероятно затова писмото се е продало за 12 хиляди долара.

"Надявам се да пристигнете в Уестминстърското абатство преди Шефа (кралицата). Ако това не стане, очаквам да се извините", пише Даяна в писмото. В друго принцесата благодари на Брамбъл, че е бил нейното приятно развлечение след развода ѝ с принц Чарлз, а трето писмо разкрива за трудната седмица, която принцесата е претърпяла след публикуването на биографичната книга "Даяна: Нейната история" от Андрю Мортън.

Според организаторите на търга наддаванията са били и от двете страни на Атлантическия океан. "Хората просто обичат Даяна, тя беше изключително популярна. След прочитането на писмата, ще научиш много повече за това какъв човек е била тя. Виждаш как характерът и интелигентността ѝ прозират през думите", казва Мими Конел от аукционната къща, цитирана от tialoto.bg.

Средствата, които са събрани от търга, ще бъдат разделени между четири благотворителни организации, с които Даяна е работила. Това са Националният балет, Оркестърът на младежката симфония, компанията Opera Rara и фондът Benesh.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
0 rate up comment rate down comment 5
Алекс
преди 4 месеца
Дреме ми за Даяна и кралицата от Острова на извращенията! Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
Милен Илиев Минков
преди 4 месеца
Много здраве щастие и късмет на всички мои приятелкиПоздравете госпожа Грета Тумберг.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
47 rate up comment rate down comment 4
ЛИЛИЯ
преди 4 месеца
БОЖЕ , ОСТАВЕТЕ ТАЗИ ЖЕНА ДА ПОЧИВА В МИР ! КАК Е ВЪЗМОЖНО СЕМЕЙСТВОТО Й ДА ПОЗВОЛЯВА ТАЗИ ГАВРА С ИМЕТО Й ? ХУБАВА , ЛОША , ТЯ Е МЪРТВА ОТ 20 ГОДИНИ ! .БЕЗСРАМИЕ ! СВЕТЪТ ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ , НИКОЙ НЕ ВИЖДА , ЩЕ НИ СМАЖАТ КАТО МУХИ , ДАЯНА ВДИГАТ ОТ ГРОБА ! СРАМ Е ТОВА ! ОСТАВЕТЕ ЖЕНАТА ДА ПОЧИВА В МИР ! Сигнализирай за неуместен коментар