Ксавие става Вивиан: Синът на Мъск сменя пола си и се отказва от баща си

Младежът не иска да бъде свързван с баща си по какъвто и да е начин

22.06.2022 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова
Ксавие става Вивиан: Синът на Мъск сменя пола си и се отказва от баща си

Синът на Илън Мъск обяви, че смята да промени пола си, а също така и цялото си име, подавайки документи в съда. Според искането на детето на милиардера, то иска да прекъсне семейните връзки с известния си баща.

След като навърши 18 години през април, едно от 7-те деца на Илън Мъск реши да зареже известното фамилно име. Ксавие Александър Мъск, роден мъж, подаде документи във висшия съд на Калифорния, Лос Анджелис, на 18 април (един ден след рождения си ден на 17 април), с които заявява желание да промени името си на Вивиан Джена Уилсън. Промяната отразява новата полова идентичност на Ксавие, а именно като жена, а Уилсън е фамилното име на майка му/ѝ Джъстин.

Документите, получени от HollywoodLife, посочват причината за исканата официална промяна като "Полова идентичност и фактът, че Ксавие вече не живее с биологичния си баща и не иска да бъде свързан с него по какъвто и да е начин или форма".

На 18 юни Илън влезе в Twitter, за да публикува съобщение, привидно в отговор на новината. 

"Толкова много обичам всичките си деца", написа основателят на SpaceX. Преди две години обаче Илън написа в платформата следното: "Аз абсолютно подкрепям транс, но тези неутрални местоимения са естетически кошмар".

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК