Как да използваме натурални продукти в борбата с разширените вени?

Доматите помагат на вените да извършват нормално функциите си

20.06.2022 | 12:31 Редактор: Ваня Кузманова
Как да използваме натурални продукти в борбата с разширените вени?

Разширените вени са често срещан проблем, от който страдат не само възрастни, но и млади хора. Факторите за появата на разширени вени или спукани капиляри са много. Варират от обездвижване до прекомерно стоене на крак, недостатъчно движение и спорт, продължително седене на стол, затлъстяване. Най-често разширените вени засягат прасците и бедрата. 

Как да помогнете на вените си с натурални продукти? 

Домати

Доматите съдържат мощни антиоксиданти, като ликопен и витамин С. Те потискат възпаленията в тъканите и помагат на вените да извършват нормално функциите си. Вземете няколко домата и ги нарежете на кръгове. Нанесете като компрес върху засегнатите места. Дръжте доматите върху кожата, докато започнете да усещате парене или леко тръпнене. След това изплакнете със студена вода. Правете това сутрин и вечер.

Лозови листа

Лозовите листа съдържат силни антиоксиданти и фитохимикали с висока активност спрямо вените. Флавоноидите в тях имат противовъзпалителен ефект, който облекчава разширените вени и намалява видимостта им, като същевременно подпомага работата на клапанния апарат на съдовете.

Чесън, лимон и зехтин

Чесънът има завидни противовъзпалителни свойства. Неговите активни съставки действат благоприятно на разширените вени, като стимулират кръвообращението и подобряват функциите на вените.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК