Как да разберем, че вече не сме влюбени в партньора си

Страхувате се да се изправите пред партньора си и да му кажете как се чувствате

18.06.2022 | 07:00 Редактор: Жаклина Иванова
Как да разберем, че вече не сме влюбени в партньора си

Любовта понякога просто умира по някаква причина. Влюбили сте се в човек, към когото вече не изпитвате същите чувства, както преди, но не си го признавате. Били сте влюбени в начина, по който ви е карал да се чувствате.

Били сте влюбени в представата за него. С времето обаче недостатъците на другия постепенно са ви разколебали и са ви накарали да охладнеете. Но не си го признавате. Да признаете пред себе си, че вече не сте влюбени в партньора си е трудно. За много хора това отнема много време, а по пътя връзката бавно, но сигурно се разпада.

Кои са признаците, че вече не сте влюбени в партньора си?

Изгубили сте представа за себе си

Давате много от себе си за връзката, но резултатът е нулев. Фактът, че вече не сте щастливи, изсмуква емоциите ви и ви кара да се чувствате непълноценни, без усещане за щастие, чувствате се сякаш наливате вода в чаша без дъно.

Държите се за празни надежди

Надеждата умира последна, но тя не помага на счупеното да се поправи. Напразните надежди, че нещо ще се промени, са често срещан признак на отминала любов. Хората се държат за спомените и надеждите си, че връзката им ще се оправи и ще са щастливи както преди. Тези заблуди поддържат връзката като на командно дишане, но тя си остава безжизнена.

Обмисляте различни изходи

Признак, че вече не сте влюбени е, когато започнете да мислите за варианти, с които да се измъкнете от емоционалното блато, в което се намирате. Страхувате се да се изправите пред партньора си и да му кажете как се чувствате, а искате първо да намерите възможни изходи от ситуацията. Излизането от връзката е още по-трудно, когато тя е била дългогодишна и животите ви са се преплели дълбоко.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК