Начини за лесно пречистване на лошата енергия в дома

Пало Санто или "дървото на светците" е било използвано от векове в различни целебни и пречистващи церемонии

14.06.2022 | 19:45 Редактор: Жаклина Иванова
Начини за лесно пречистване на лошата енергия в дома

Пречистването на енергията е много важно за хармонията в дома, за благоденствието на семейството, за повече щастие и просперитет. Древните народи по цял свят имат свои ритуали за пречистване на пространството и за прогонване на зли демони, лоши очи и негативна енергия.

Например в Древна Япония ритуалите за пречистване, наречени харае, са обичайни и днес. Преди да влязат в шинтоистки храм, вярващите и посетителите трябва да се почистят с вода на вратата на храма - ритуал, който вдъхновява пречистването на енергия в дома.

Съществуват много ритуали за пречистване на енергията по цял свят. Ето някои от тях:

Ритуал с Пало Санто

Пало Санто или "дървото на светците" е било използвано от векове в различни целебни и пречистващи церемонии в древната империя на инките в Южна Америка. Основната роля на паленето на клечки пало санто и ритуалното им изгаряне, има за цел главно да пречисти пространството. Интересното е, че поради свещената си природа, Пало Санто може да се бере само от дървета, които са загинали по естествени причини, а не са отсечени.

Как да използвате Пало Санто?

Запалете пръчка Пало Санто в керамична чиния и оставете дървото да гори една минута. Издухайте пламъка и оставете дима да се носи през зоните, които искате да прочистите. Движете се заедно с тлеещия пушек от свещеното дърво. Позволете на дима да се разнесе из стаята или жилището.

Етерични масла

Етеричните масла са благоуханно средство да пречистите енергията в дома. Можете да използвате дифузер или солна лампа, с които да разпръснете аромат.

Тамян

Тамянът е добре познат у нас. Прекадяването на пространството в дома с тамян е ритуал, който обикновено правим по празници. Вярва се, че прекадяването на дома с тамян има пречистващи и целебни сили, носи щастие, просперитет и прочиства дома от демони. Тамянът има много мощни антибактериални свойства, което допълнително пречиства въздуха в дома.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК