Вълшебен домашен скраб с кафе против целулит

Кожата възвръща еластичността си и заглажда структурата си

01.06.2022 | 23:30 Редактор: Жаклина Иванова
Вълшебен домашен скраб с кафе против целулит

Има един страхотен и лесен трик за заличаване на целулита, който го прави по-малко видим, а кожата гладка и мека. Това е кафето.

С помощта на мощните антиоксиданти в кафето кожата възвръща еластичността си, заглажда структурата си. Втриването на скраб с кафе против целулит в кожата стимулира кръвообращението и разрушава структурните връзки в мастните молекули, правейки ги по-лесни за разграждане и изхвърляне от организма.

Прилагайте редовно този скраб с кафе против целулит за по-добри резултати.

Съставки:

¼ чаша прясно смляно кафе;
3 супени лъжици гореща вода;
2 супени лъжици зехтин.

Залейте кафето с горещата вода. Най-добре е да се използва прясно смляно кафе, а не утайка, тъй като прясното кафе е много по-богато и наситено с антиоксиданти. Те имат мощни противовъзпалителни свойства и стимулират регенерацията на кожата, пише az-jenata.bg.

Изчакайте около 10 минути кафето да поеме горещата вода. След това добавете зехтина и разбъркайте добре, докато се получи паста.

Вземете топъл душ, за да подготвите кожата. Върху влажна кожа втрийте скраба с кръгови движения. Масажирайте поне 5 минути с ръце. Изплакнете. Правете този ритуал няколко пъти седмично върху засегнатите от целулит зони. Подсушете и нанесете хидратиращ крем.

Прясното кафе е невероятно полезно за кожата, защото антиоксидантите в него имат съдоразширяващ ефект, който подобрява кръвообращението. Това тонизира и стяга тъканите, стимулира извеждането на задържаната вода в тялото и изглажда текстурата на кожата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК