Какво трябва да знаем за фибрите и лаксативите – на фокус в „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR на 29 май

Специален гост в предаването по темата е д-р Анелия Дечева

26.05.2022 | 12:30
Какво трябва да знаем за фибрите и лаксативите – на фокус в „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR на 29 май

Тази неделя в различното здравно предаване „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR водещата Яна Данаилова ще търси отговор на въпросите какви са причините за констипация и може ли тя да доведе до развитие на заболявания, симптом ли е на други заболявания и как храната и житейските ни навици водят до това състояние.

По темата в студиото на 29 май, от 09:30 часа, ще говори д-р Анелия Дечева, специалист гастроентеролог, която ще запознае зрителите на националната политематична телевизия с това широкоразпространено здравословно състояние.

Отчитам, че има два вида пациенти. Едните при най-малък симптом търсят лекарска помощ. Може би това е въпрос на характер, усещания, нисък праг на болката, страх. Тези пациенти са по-емоционални. Много често това са жени, но напоследък прави впечатление, че има и доста млади мъже. Вторият вид пациенти чакат до последния момент, защото очакват да им мине или се страхуват от диагнозата, която ще им бъде поставена“, разкрива в студиото на предаването д-р Анелия Делчева във връзка с видовете поведение, което наблюдава при пациентите.

В новото издание на „Линия „Здраве“ тази неделя, специалистът ще коментира и какво трябва да знаем за фибрите. В студиото на предаването д-р Дечева ще разкрие за рисковете от прекомерната употреба на лаксативите и ще даде съвети как да се справим с проблемите на стомашно-чревния тракт.

Не пропускайте да научите отговорите на тези и още интересни въпроси тази неделя в предаването „Линия „Здраве“ - на 29 май, от 09:30 ч., по Bulgaria ON AIR.