Шампионката по борба Станка Златева гостува в рубриката „Златните" на „България сутрин" този петък

Не пропускайте вдъхновяващия разговор на 20 май от 07:00 часа по Bulgaria ON AIR

19.05.2022 | 17:11
Шампионката по борба Станка Златева гостува в рубриката „Златните

Този петък, 20 май, от 07:00 часа, в рубриката "Златните" на сутрешния блок „България сутрин" по Bulgaria ON AIR, водещата Мария Константинова ще срещне зрителите на националната телевизия с носителката на два олимпийски сребърни медала, 5 пъти световна и 6 пъти европейска шампионка по борба Станка Златева.

В откровен разговор най-добрата ни състезателка по борба споделя, че в спорта трябва да си изключително дисциплиниран, защото колкото и да си талантлив, трябва да даваш от себе си, за да има резултати.

Това е най-уникалното състезание за мен тогава, защото Киоко Хамагучи беше петкратна световна шампионка, а да я надвиеш беше най-невероятното постижение", отговаря Златева на въпроса какво си спомня от първата световна титла.

Станка Златева е първата българка, участничка в олимпийски игри, в женската борба, а за двата си сребърни медала на най-големия спортен форум казва, че са най-изстраданите в кариерата ѝ, защото е била готова за златен медал, но го е изпуснала. Никой не помни вторите, категорична е шампионката.

В началото на 2016 г. прекратява състезателната си кариера и става треньор, а днес споделя, че не може просто да си почива и трябва да прави нещо, за да се чувства жива. „На мен ми е дадено, за да го предавам“, казва олимпийската медалистка.

Взискателна ли е като треньор, на какво иска да научи състезателите си, какво ѝ е дал и какво ѝ е отнел спортът, как приема загубите и какво е за Станка Златева победата – научете този петък, 20 май, от 07:00 часа, в „България сутрин", по Bulgaria ON AIR.