Сигнали, че връзката ни има потенциал да премине в брак

Не си играете един с друг

17.05.2022 | 10:05 Редактор: Жаклина Иванова
Сигнали, че връзката ни има потенциал да премине в брак

Когато се срещате с някого и имате все още неангажираща връзка, е нормално все пак да се запитате дали отношенията ви имат бъдеще. Може и на този етап изобщо да не ви е до това и да искате просто да се пуснете по течението. И все пак, някои признаци издават кога една несериозна и неангажираща връзка има потенциал да се превърне в нещо значимо, което да прерасне в дългосрочен ангажимент, а защо не и в брак.

Вие сте луди един по друг

Страстта и желанието да прекарвате времето си заедно са много важни, защото показват отдаденост и стремеж да подарите цялото си свободно време на любимия човек. Това са значими предпоставки за дългосрочни отношения, защото показват колко приятна е компанията на човека до вас и колко важно е присъствието му в живота ви.

Не си играете един с друг

Една неангажираща и несериозна връзка се отличава от връзките с потенциал за развитие по това дали партньорите си играят един с друг, дали се правят на интересни пред другия, дали използват някакви стереотипи за повишаване на вниманието и нуждата на другия. Но когато не играете никакви игрички, честни и открити сте един с друг и имате прекрасна комуникация, това е потенциален знак, че връзката ви може да прерасне в брак.

Искате да се опознаете

Всяка връзка започва неангажиращо. Няма как от самото начало да знаете дали нещата с този партньор ще потръгнат. Ако не се опитвате да опознаете партньора си, а само си запълвате времето със срещи и повърхностна интимност, това говори, че не искате дългосрочен ангажимент. Връзките, които прерастват в брак или се задълбочават на истински интимно ниво, се различават по това, че партньорите искат да се опознаят, искат да знаят всичко за миналото на другия, за това как разсъждава, какво иска да постигне в живота си, какви са интересите му.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК