Рецепта за вълшебна смес с канела и мед, която топи мазнините

За постигане на най-добри резултати е добре да се използва суров мед

11.05.2022 | 23:38 Редактор: Ваня Кузманова
Рецепта за вълшебна смес с канела и мед, която топи мазнините

Канелата е подправка с леко пикантен и същевременно сладък вкус. Тя е изключително подходяща за печива, десерти, но и солени ястия с меса и зеленчуци. Успешно подправя вкуса на смутита, шейкове, сосове, кремове и глазури. Тя е незаменим приятел и на чая, а защо не и на кафето. Но не само вкусът ѝ е превъзходен. 

Медът е друг добре познат полезен продукт от природата, който има незаменими ползи за здравето. Комбинацията от мед и канела може да допринесе за контрола на теглото и да подобри метаболитното здраве.

Рецептата за отслабване, която съдържа мед и канела, отнема само няколко минути за приготвяне. За постигане на най-добри резултати е добре да се използва суров мед, който е най-беден на захари и е необработен. Той има мощни ползи за здравето.

Съставки:

1 чаена лъжичка мед;
½ чаена лъжичка канела на прах;
1 чаша вода.

Приготвяне:

Смесете канелата и меда в малка тенджерка. Налейте и водата. Оставете сместа да заври. Свалете от котлона. Прецедете сместа през цедка или тензух. Разпределете течността в две чаши. Едната чаша се консумира половин час преди закуска, а втората половин час преди лягане.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Krista
преди 1 година
Меда губи ценните си качества при загряване. Сигнализирай за неуместен коментар